Spatii verzi

Servicii profesionale de montaj rulouri gazon, sisteme de irigatii, solutii de iluminare, amenajari cu plante si piatra decorativa.

Pavaje

Montajul de pavele și piatră decorativă poate fi o activitate complexă, dar cu o planificare atentă și urmând pașii potriviți, poate fi realizată cu succes.

Sisteme de irigatii

Oferim servicii complete de amenajare pentru curtea ta: montaj gazon și sisteme de irigații , amenajare cu plante și piatra decorativă.

Piatra si plante decorative

Ca să te bucuri din plin de curtea ta, ai nevoie de un spațiu verde care să-ți ofere energie și liniște.

Montaj pavele si piatra decorativa

Montajul de pavele și piatră decorativă poate fi o activitate complexă, dar cu o planificare atentă și urmând pașii potriviți, poate fi realizată cu succes. Iată o scurtă descriere a procesului de montaj pentru pavele și piatră decorativă:

Planificarea și măsurătorile: Începe prin a planifica zona unde dorești să montezi pavelele sau piatra decorativă. Măsoară cu atenție suprafața și ia în considerare designul dorit, modelele și orice elemente speciale (precum drenajul). Calculează cantitatea de materiale necesare.

Achiziționarea materialelor: Cumpără pavelele sau piatra decorativă potrivite pentru proiectul tău. Asigură-te că ai suficiente materiale pentru a acoperi suprafața dorită, plus o mică rezervă pentru eventuale ajustări sau înlocuiri ulterioare.

Pregătirea suprafeței: Curăță bine suprafața de baza de resturi, ierburi sau pietre mari. Dacă este necesar, nivelizează suprafața și compactează solul. Pentru o durabilitate mai bună, poți adăuga un strat de balast (nisip și pietriș) și să-l nivelezi.

Instalarea marginilor: Instalează marginile din beton sau plastic pentru a defini perimetrul zonei pavate. Aceste margini vor păstra pavelele în loc și vor ajuta la prevenirea prăbușirilor laterale.

Adăugarea stratului de nisip: Aplică un strat de nisip uniform peste suprafața pregătită. Nisipul trebuie nivelat și compactat pentru a crea o suprafață stabilă și uniformă pentru pavele.

Punerea în pagină a pavelelor: Începe să așezi pavelele în modelul dorit. Poți folosi modele simple sau complexe, în funcție de preferințele tale. Asigură-te că pavelele sunt la același nivel și păstrează un spațiu mic între ele pentru rosturi.

Tăierea pavelelor: Dacă ai nevoie să ajustezi dimensiunile pavelelor pentru a se potrivi în anumite zone sau pentru a finaliza modelele, utilizează un ferăstrău special pentru tăiat pavele.

Compactarea pavelelor: După ce ai așezat toate pavelele, utilizează o placă compactoare pentru a presa pavelele în stratul de nisip. Acest pas ajută la stabilizarea și uniformizarea suprafeței.

 

Adăugarea nisipului pentru rosturi: Aplică nisip special pentru rosturi peste pavele și utilizează o mătură pentru a împrăștia nisipul și a-l împinge în rosturi. Compactează rosturile cu atenție, adăugând nisip suplimentar dacă este necesar.

Udarea și consolidarea: Uda suprafața pentru a ajuta nisipul să se așeze în rosturi și pentru a consolida suprafața pavată. Asigură-te că nisipul se stabilește bine în rosturi.

Curățarea finală: Curăță pavajul de eventualele urme de nisip sau murdărie. Puteți utiliza o mătură sau un jet de apă ușor.

       Acestea sunt pașii generali pentru montajul de pavele și piatră decorativă. Asigură-te să urmezi recomandările producătorului pentru fiecare tip de material și să iei în considerare condițiile specifice ale zonei tale (precum clima, drenajul și traficul) pentru un rezultat durabil și estetic. Dacă nu ai experiență în astfel de lucrări, poate fi util să apelezi la un profesionist sau să ceri sfaturi de la experți în domeniu.

Hai să stabilim o vizită și programăm amenajarea unei curți de vis .
Scroll to Top
Suna acum